Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü
Araştırma Alanları: Çevresel Risk Değerlendirmesi, Yapı Malzemeleri, Beton Teknolojisi, Yapı Bileşenleri ve Malzemeleri, Yalıtım Malzemeleri ve Uygulamaları, İnşaat Yönetiminde Bilişim, Yapı İşletmesi, Proje ve Yapım Yönetimi, İstatistik Analiz ve Uygulamaları

Metrikler

Yayın

54

Atıf (WoS)

560

H-İndeks (WoS)

11

Atıf (Scopus)

703

H-İndeks (Scopus)

11

Proje

10

Tez Danışmanlığı

6

Açık Erişim

12
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Dr. Aktaş lisans ve yüksek lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. Bunun hemen ardından doktora eğitimini ABD’de University of Pittsburgh’da sürdürmüş ve 2011 yılında mezun olmuştur. Ardından ABD’de University of New Haven’da yardımcı doçent olarak göreve başlamış, ve 2018 yılında doçentliğe terfi edilmiş ve ‘tenure’ pozisyonu verilmiştir. Bu süre boyunca İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümü altında Sürdürülebilirlik Çalışmaları adlı lisans programının koordinatörlüğünü de yürütmüştür.

Sürdürülebilir mühendislik tasarımı konusunda uzmanlaşan Dr. Aktaş, kritik altyapıların esnekliği ve dayanıklılığı, birleşik yenilenebilir enerji sistemleri, ve yaşam döngüsü değerlendirmeleri konularında çok sayıda yayın yapmıştır. İlgili yayınların kısmi listesine buradan ulaşabilirsiniz. Sürdürülebilirlik, mühendislik tasarımı, yapım yönetimi, ve benzeri konularda dersler veren Dr. Aktaş aynı zamanda mühendislik istatistiği, yapı malzemeleri, mühendislik etiği gibi konularda da dersler vermiştir. TED Üniversitesi'ndeki öğretim üyesi görevine ek olarak ABD'de University of New Haven'da ek öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Dr. Aktaş, ABD'de Connecticut eyaleti Bilim ve Mühendislik Akademisi'nde yürütülen çalışmalarda yer almış, ve uluslararası bilimsel konferanslarda teknik komitede görev almıştır. Alanındaki belli başlı bilimsel dergilerde değerlendirmeci rolünü halen sürdürmektedir. Yayınladığı makalelerden biri alanındaki en prestijli bilimsel dergilerden olan Resources, Conservation and Recycling dergisi tarafından 2019 en çok atıf alan makale ödülüne layık görülmüştür.

İletişim

E-posta
can.aktas@tedu.edu.tr
Web Sayfası
https://avesis.tedu.edu.tr/can.aktas
İş Telefonu
+90 312 585 0153
Ofis
Oda No: D-311