WoS Araştırma Alanları:
MÜHENDİSLİK, MEKANİK, MÜHENDİSLİK, İMALAT, MÜHENDİSLİK, ÇOK DİSİPLİNLİ, MÜHENDİSLİK, HAVACILIK
Avesis Araştırma Alanları:
Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat, Plastik Şekil Verme Yöntemleri, Katı Cisimler Mekaniği, Sonlu Elemanlar Yöntemi, Mekanik Testler, Yapışma ve Yapışkanlar, Malzeme Karakterizasyonu, Nanomalzemeler, Sayısal modelleme
Yayınlardaki İsimler:
Abbasnejad S., Dizeci Şehram, S.A. Dizaji, Dizeci Ş., Dizaji S. A.
Metrikler
Biyografi
Dr. Şehram Dizeci, lisans derecesini İRAN'ın saygın üniversitelerinden biri olan Tebriz Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 2005 yılında aldı. Lisansüstü derecesini İRAN Bilim ve Teknoloji Üniversitesi/Tahran Makine Mühendisliği Bölümü’nden Hidro-Şekillendirme üzerine yaptı. Bu çalışma sonucunda yeni bir hidro-şekillendirme yöntemi geliştirildi ve patenti alındı. Doktora çalışmalarını 2014 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) Sac Şekillendirme sureci ile ilişkili Sünek Kırılma Kriterleri geliştirme üzerine yaptı ve bu çalışması TÜBİTAK/BİDEB tarafından desteklendi.Doktora Derecesini aldıktan sonra ODTÜ Teknokent'de bir Ar-Ge firmasında, Ar-Ge projeleri danışmanı olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde Güneş Enerjisi Santralleri ile ilgili tasarım, imalat ve kurum süreçlerinde yer aldı. Ayrıca lazer destekli mikro işleme ve ölçme projeleri dahil, Ar-Ge uzmanı olarak şirketin farklı projelerinde araştırmacı ve yönetici olarak çalıştı.
Dr. Dizeci 2016 da TED üniversitesinde çalışmaya başlamıştır ve katı mekaniği ile ilgili çeşitli dersler vermektedir. 2017 ve 2019 yıllarında, Dr. Dizeci tarafından sunulan iki farklı Ar-Ge projesi, Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi yanı sıra, KOSGEB, Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı kapsamında, desteklenmeye layık görülmüştür. 2022 yılında Şehram Dizeci’in “Farklı Malzemelerin Yapıştırılmasında Kapsayıcı Hasar Tespit Modelinin Geliştirilmesi” isimli projesi, TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye layık görüldü.
Dr. Dizeci’in başlıca ilgilendiği akademik ve araştırma alanları, Nanoparçacık ile Güçlendirilmiş Kompozitler, Metal Şekillendirme, Hasar Analizleri, ve Ileri Üretim Yöntemleri olarak tanımlanabilir.
İletişim
- E-posta
- sehram.dizeci@tedu.edu.tr
- Web Sayfası
- https://avesis.tedu.edu.tr/sehram.dizeci
- İş Telefonu
- +90 312 585 0270
- Ofis
- Oda No: D306